Schatz Zoltán Festőművész

Magyarországon, Budapesten alkotó festőművész, rajzoktató és újságíró. Realista, figuratív emberábrázolású központú alkotásai határozzák meg egyéni rajz és festészeti stílusát. Jelenleg egyik ritka képviselője a hagyományos klasszikus europai festőiskolának. Újságírói, karikaturista munkáival jelen van a magyar média és kulturális keringésben. Budapesten 2010- ben létrehozta és megnyitotta a Schatz Stúdió magán-rajziskolát, mely kizárólag a magas szintű és színvonalas Firenzei Akadémia képzésvonalát oktatja diákjainak, korhatár nélkül.

Tanulmányok: ’Liberó Instituto di Pittura – Firenze / szponzorált európai szabadegyetemi diákképzési program keretében – Accademia di Belle Arti Di Firenze MA.

 

Karikaturista / Újságíró

Magyar Újságirok Országos Szövetségének tagja

2010- töl tagja a Magyar Újságirok Országos Szövetségének, karikaturista szakosztályának. Több szakmai kiadványban, évkönyvben megjelentek a munkái, publikációi.

Schatz Stúdió Rajziskola tulajdonosa és vezető tanára

Budapesten 2010- ben létrehozta és megnyitotta a SCHATZ STUDIÓ magán rajziskolát, mely kizárólag a magas szintű Firenzei Akadémia képzésvonalát oktatja.

Az ARTMADA Realisztikus Festőművészek Társaságának alapítója és vezetöje

2006-ban megalapította az Artmada Realisztikus Festőművészeti Kört mely kizárólag a magas szintű realista festészeti stílust művelő művészeket fogadja tagjai közé. Az Artmada célja hogy újra feltámassza a háttérbe szorított realisztikus figuratív művészeti irányzatot mely az európai hagyományos klasszikus - akadémista vonalát követi és méltó helyére emelje a jelen kortárs művészetben.